Η προδοσία συνεχίζεται: Δική τους διοίκηση θέλουν οι Γερμανοί στο ΤΑΙΠΕΔ

Standard

ΝΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

samaras

Ασφυκτικές πιέσεις δέχεται η κυβέρνηση από τους πιστωτές και τους μεγαλοκαρχαρίες του γερμανικού ιμπεριαλισμού για τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους κινείται το ΤΑΙΠΕΔ στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

Πέρα από την έκθεση του ΔΝΤ, που εντοπίζει καθυστερήσεις, υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και στο Βερολίνο. Ο πρωθυπουργός έγινε δέκτης αυτής της δυσαρέσκειας ενώ πολλαπλά ήταν και τα μηνύματα που πέρασαν οι Γερμανοί σε υπουργούς της κυβέρνησης.

Οι πιστωτές ζητούν να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αφού σε διαφορετική περίπτωση έχουν διαμηνύσει στην Ελληνική κυβέρνησης ότι θα απαιτηθούν νέα μέτρα και περικοπές μισθών και συντάξεων.

Οι Γερμανοί δεν δείχνουν ικανοποιημένοι με την ταχύτητα με την οποία κινείται το ΤΑΙΠΕΔ αλλά κυρίως με την αποτελεσματικότητα της διοίκησής του.

Θεωρούν ότι η ανεπάρκεια της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και η αδυναμία της να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, επιβάλλει την αντικατάστασή της με ευρωπαίους τεχνοκράτες.

Δείτε την αρχική δημοσίευση 141 επιπλέον λέξεις

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s