Ελενα Ερα : Ξεφλούδισε τη συντροφική σου σχέση

Standard

Αν μένεις σε μία σχέση επειδή φοβάσαι τη μοναξιά, δε θα αντιμετωπίσεις ποτέ τα δύσκολα κομμάτια του εαυτού σου. Μείνε μόνος σου, όχι για να πετάξεις από πάνω σου αυτά που δεν αρέσουν στους άλλους, αλλά για να πετάξεις αυτά που δεν αρέσουν σε σένα.

Αν μένεις σε μία σχέση επειδή θέλεις να σε φροντίζουν, δε θα αφεθείς ποτέ στη φροντίδα του ουρανού ενώ μένεις μόνος σου στην καταιγίδα. Μείνε μόνος σου, όχι επειδή αποδέχεσαι μοιρολατρικά τον εαυτό σου, αλλά για να ατσαλωθείς ακόμη περισσότερο.

Αν μένεις σε μία σχέση επειδή θες να σε αγαπούν, δεν θα γίνουν ποτέ τα μάτια του συντρόφου σου δύο μεγάλοι καθρέπτες για να βυθιστείς μέσα τους. Μείνε μόνος σου, όχι για να διατυμπανίζεις πως δε χρειάζεσαι κανέναν, αλλά για να μάθεις πρώτα να αγαπάς και μετά να σε αγαπούν.

Αν μένεις σε μία σχέση επειδή περιμένεις ο άλλος να αλλάξει, δε θα καταλάβεις για το πότε σου τέλειωσε ο χρόνος, περιμένοντας ο απέναντι να κάνει το βήμα. Μείνε μόνος σου, όχι για να αλλάξεις εσύ, αλλά για να καταλάβεις πως οι αλλαγές ούτε προστάζονται ούτε επιβάλλονται σε κανέναν και από κανέναν.

Αν μένεις σε μία σχέση επειδή δεν έχεις πού να πας, δε θα μάθεις ποτέ το σκίρτημα της καρδιάς και την ανατριχίλα που φέρνει η ανατολή, καθώς περιμένεις να φανεί ο επόμενος ορίζοντας. Μείνε μόνος σου, όχι για να κλαίγεσαι πάνω από μια άδικη ζωή, αλλά για να μάθεις να πετάς έξω από τον ασφαλή σου κύκλο.

Αν μένεις σε μία σχέση επειδή φοβάσαι τα σχόλια της οικογένειάς σου, δε θα μάθεις ποτέ να είσαι υπεύθυνος των επιλογών σου. Μείνε μόνος σου, όχι για να διατηρήσεις την εικόνα του καλού παιδιού, αλλά για να καταλάβεις πως η αληθινή σου οικογένεια είναι ο ουρανός και η γη… και πάλι, ούτε κι εκείνοι σου ζητούν λογαριασμό.

Αν μένεις σε μία σχέση επειδή έχεις ανάγκη να θαυμάζεις τον σύντροφό σου, δε θα μάθεις ποτέ πώς είναι να αισθάνεσαι ιερό δέος μπροστά σε εσένα. Μείνε μόνος σου, όχι για να βρεις τους δικούς σου θαυμαστές, αλλά για να μπορέσεις να θαυμάσεις πρώτα ολάκερη την ύπαρξη του Σύμπαντος.

Αν μένεις σε μια σχέση επειδή θες απλά να περνάς καλά, δε θα εξερευνηθεί ποτέ το βάθος της ψυχής σου από σένα και από τον σύντροφό σου. Μείνε μόνος σου, όχι για κοιτάξεις με τρόμο την άβυσσο μέσα σου, αλλά για να μάθεις πώς να βγάνεις φτερά και να πετάς στα βάθη της.

Αν μένεις σε μια σχέση για τα οικονομικά οφέλη, δε θα καταφέρεις ποτέ να σταθείς στα πόδια σου. Μείνε μόνος σου, όχι για να γίνεις μια τραγική φιγούρα γεμάτη αυτο-λύπηση, αλλά για να καταλάβεις πως η αφθονία προέρχεται από την πηγή που έχει γεννήσει το ίδιο το Σύμπαν.

Αν μένεις σε μια σχέση επειδή θες να κάνετε πράγματα μαζί, δε θα ανακαλύψεις ποτέ τις δικές σου δυνατότητες. Μείνε μόνος σου, όχι για να πάρεις ένα μοναχικό μονοπάτι με βήμα βαρύ, αλλά για να μάθεις να περπατάς ανάλαφρα προς τον δικό σου ορίζοντα.

Αν μένεις σε μια σχέση επειδή την έχεις συνηθίσει, δε θα ανακαλύψεις ποτέ τον καινούριο έρωτα που σε περιμένει λίγο πιο κάτω. Μείνε μόνος σου, όχι για να τιμωρήσεις τον εαυτό σου θεωρώντας σε ανάξιο αγάπης, αλλά για να καταλάβεις πως η σχέση συμβαίνει όταν δεν την χρειάζεσαι. Μόνο και μόνο τότε είσαι έτοιμος να μπεις σε μία σχέση μόνο από αγάπη.

Αν μένεις σε μια σχέση επειδή αγαπάς, τότε είσαι ελεύθερος από όλες τις δεσμεύσεις.

Και όλα είναι μια χαρά στον κόσμο σου…

Αυτό το άρθρο δημιουργήθηκε για να κυκλοφορεί και να διανέμεται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνει τις λέξεις “Copyright © Έλενα Έρα, http://www.ElenaEra.com”

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s